Kā top balzams?

Rīgas melnais balzams noteikti ir Latvijas lepnums. Nukur citur pasaulē ko tādu neatradīsiet! Meistaru rokas Rīgas Melno balzamu veido pēc gadsimtiem senas receptes, uzlejot graudu spirta un ūdens maisījumu augu lapām, ziediem, pumpuriem un ārstnieciskām saknītēm, savienojot to ar eksotiskām balzameļļām, – pavisam ar 24 ekoloģiski tīriem komponentiem. Tie galvenokārt nāk no Latvijas laukiem un mežiem.

Drogu nolējumu balzamam 32 dienas gatavo trijos lielos ozolkoka kublos. Traukus ar dubultdibenu, kas tapuši vēl pirmskara laikā, rūpnīcā uzstādīja 1957. gadā. Neatkārtojamo rūgteni saldo garšu Rīgas melnais balzams iegūst, kad kupāžas laikā daudzo sastāvdaļu nolējumam tiek pievienots dedzināts cukurs, ko sauc par kulieri.

Kad balzams gatavs, izmantojot modernu pildīšanas līniju, tas nokļūst elegantās māla krūkās. Tagad balzama krūkas tiek aizdarītas ar ērti lietojamu klasisku koka korķi. No ārpuses balzama korķi sedz īpaša aizsargkapsula.

Senā produkta noformējums ieguva mūsdienu noformējumu pirms uzņēmuma simtgades. Uz tumši brūnās spīdīgās māla krūkas moderna etiķešu mašīna uzklāj melni zeltainu etiķeti. Tā ataino balzama vēsturi, raksturojot vietu, kur tas radīts. Etiķetes pamatelementi saglabājušies kopš pagājušā gadsimta 30 gadiem.