Balzāms

Runājot par balzāmu, teju katram latvietim pirmā doma būs par Latvijas balzāmu vai Melno balzāmu. Šie nosaukumi noteikti nav sveši un tas nebūt nav tikai Latvijā. Balzāms ir viena no populārākajām Latvijas eksporta precēm un to atzīst ļoti lielā daļā pasaules kā ko ļoti īpašu un vērtīgu. To pašu varētu teikt par kredītiem, jo kad kārtīgs latvietis dzird vārdu kredītu, tad viņš domā ātrie kredīti internetā, jo tie ir populāri 18-75 gadīgu cilvēku vidū! Šodien apskatīsim tādu tematu, kā Latvijas lepno dzērienu „balzāmu”.

Balzāms

Melnais balzāms ir ļoti sens, alkoholiskais dzēriens kura izcelsme joprojām nav pilnībā zināma. Ir zināms ka līdzīgi dzērieni ir tikuši lietoti jau viduslaikos. Pirmās, rakstiskās atsauces uz šo dzērienu ir saglabājušās no tālā 1752. gada, kad tas tika saukts par „Kunces balzāmu”. Šim dzērienam ir ļoti sena un bagātīga vēsture, tiek uzskatīts, ka šis dzērieni ir lietots Krievijas impērijas ķeizarienes Katrīnas II vēdergraižu ārstēšanai.

Mūsdienās, šis dzēriens ir Latvijas zīmols plašajā pasaulē. Tas tiek pārdots gan vienkāršos veikalos gan specializētos suvenīru veikalos. Arī kā ārstniecisks līdzeklis dažādu kaišu ārstēšanai tas ir saglabājis savu slavu. Protams, Latvijā un tās apkārtnē tas ir daudz populārāks un cilvēki ir dzirdējuši par tā ārstnieciskajām īpašībām, bet arī pasaulē izplatās tā pozitīvais stāsts.

Latvijas Balzāms ir alkoholisko dzērienu ražotājs kurš ražo arī melno balzamu. Piedāvājums ir gana plašs un alternatīvas nav, jo Latvijā ražotais balzāms ir līderis. To varētu salīdzināt ar „coca cola” kolu, jo šai ražotajai kolai īstas alternatīvas garšas nav. Šodien tiek ražoti vairāki balzāma veidi, piemēram, upeņu un element, bet populārākais balzāms joprojām ir klasiskais – melnais balzams. Šajā uzņēmumā „Rīgas Melnais balzams” tika sākts ražot 1950. gadā, kad tika atklāta zudusī balzāma recepte.

Šis produkts ir izpelnījies dažādus apbalvojumus gan uz pašmāju gan pasaules skatuves. „Rīgas Melnais balzāms” ir viens no produktiem kas tiek pasniegts kā Latvijas simbols gan izstādēs gan citos pasākumos un tas nes ļoti pozitīvas atsauksmes no visiem, kas to nogaršo, protams, tas ir alkohols, tāpēc pārlieku aizrauties ar tā garšošanu nav ieteicams.

Dzersim balzāmus un alkoholu kopumā ar mēru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *